Uyduruk Prenses

"Kimyasal içerikli giysiler mi giyiyoruz?"

Son günlerde Greenpeace tarafından ünlü giyim markası Zara'ya,ürünlerinin içinde insan vücudu için son derece zararlı kimyasal maddelerin olduğuna yönelik başlattığı kampanyayı bilmem sizler duydunuz mu?
Üstelik söylenenlere göre bu sadece Zara'yla sınırlı kalmıyor;Calvin Klein ve Levis'te ürünleri incelenen ve içerisinde kansere ve hormon bozukluğuna neden olabilecek bolca toksik madde bulunan markalar arasındaymış..
Daha önce giysilerinde bu tür zararlı maddeler bulunduran fakat artık kesinlikle bu kimyasallara yer vermeyeceğini duyuran H&M ve Marks and Spencer kendini bu kampanyada aklayan markalar arasındaymış..
Severek giydiğimiz ve her sezon koşa koşa alışveriş yaptığımız bu markaların isimlerinin böyle ortaya çıkması çok üzücü,hele sizler de benim gibi sağlığına önem veren biriyseniz durum pek vahim:(
 

3 yorum..:

Melislicious dedi ki...

ben de duydum ve bu haberin kaynağı greenpeace olduğu için inandırıcı da buldum. Hepimizin Zara grubun birçok ürününü kullanıyoruz, blogerlara bakarsak en çok giyilen markalardan umarım kendilerini kısa sürede aklarlar

Hesna dedi ki...

Hem bir sürü para veriliyor hem de böyle şeyler duyunca insan sinir oluyor. Neyse ki Zara'dan bişey almıyorum :))

'MadameModista' dedi ki...

İnsan nereden ne alacağını şaşırıyor,fiyat olarak belli bir sınırın üzerindeki markalar özellikle bunlara dikkat etmeliyken aksine büyük markalarda bu sorunları yaşıyoruz :(çok üzücü.