Uyduruk Prenses

''Hafif misafirler''


Siz misafir ağırlamayı bilir misiniz?Ben çok bilmem.
Ağır misafire ne yapılır,ne zaman ne sunulur falan pek anlamam.
Bunun nedeni de evlenip İsveç'e yerleştiğimizden öyle ev görmeye,hayırlı olsuna falan gibi şeylere gelen  aileler,akrabalar ve tanıdıkların burda olmaması..
Aslında bu konuda bir bakıma da şanslı olduğumu düşünüyorum,sizce?
Burada da arkadaşlarımızdan oluşan geniş sayılabilecek bir arkadaş çevremiz var.
Misafir denilince sadece onlar geliyor mesela benim aklıma..
Bu gece gene bu ufak misafirlerimiz vardı.Menüde tam arkadaş sofrasına yakışır sosyete mantısı(hani şu yufkadan yapılıp üstüne yoğurt salça sosla yenilen),kocaman bir yeşil salata,yoğurtlu havuç ve patlıcan salatası vardı.Mamalarımızı yiyip çayımızı içip güzel bir sohbetle geceyi sonlardırdık.
Güzel bir geceydi..Sonuç olarak misafiri seviyorum; ağır olmamaları şartıyla:)
Mucks.....

4 yorum..:

Eliza Doolittle dedi ki...

Bu dis kapinin sekizinci mandali insanlari evlilik sonrasi agirlamama luksu'ne sonuna dek katiliyorum! Ben de ayni keyfi 1 yildir Amsterdam'da yasiyorum...
Ufak misafir-agir misafir ayrimi yapinca ben de pizza siparis ettik diyeceksin sandim, mis gibi sofra yapmissin daha ne olsun?! "Agir" dedigin misafire de en cok, sosyete mantisini ara sicak yapip bir et-tavuk-pilav ekleyebilir, sofra duzenini daha chic daha porselen daha gumus yapabilir, ardindan da ev yapimi hafif bir sutlu tatli/meyve katabilirdin..yanina da iyi bir sarapla, olur biter :)

uyduruk prenses dedi ki...

waaw süpersin bundan sonra eger öyle misafirim gelirse sana sormalıyım anlaşılan:)

Eliza Doolittle dedi ki...

Yok yahu estagfurullah, sen zaten yapmissin mis gibi menuyu..azcik sus azcik sasaa, 1-2 cesit daha! Ufak-agir misafirin gozumdeki tek farki budur. Eger 5 yildizli otel/restaurant mutfagi arzusundalarsa da, buyurup envai cesit mekana kayabilirler, evde bi yere kadar olur! Yoksa gonuller bir olsun, di mi ama?!

uyduruk prenses dedi ki...

haklısın maksat beraber olmak gerisi fasa fiso...Çoook tesekkurler tavsiyeler için mucks..bu arada kasım sonu gibi amsterdam planlarımız var orayla ilgili tüyoları senden almak isterim:)