Uyduruk Prenses

"Bebeğinizle spor yapmak"

Gittiğim spor salonunda yoga sınıfımın öncesinde annelerin bebeklerle birlikte spor yaptığı sınıf var ve ben her seferinde onları izlemekten keyif alıyorum..

İsveç'te bakıcı olayı diye birşey olmadığından,anneanneler veya babaanneler de getir çocuğuna ben bakarım demediğinden bebekler 24 saat anne veya babanın eline kalmış oluyor..

İsveçliler spor delisi ve hamilelik sonrası da olsa hep fit görünmeyi isteyen insanlar olduklarından bebeğini bırakamayan anneleri de düşünüp anne-bebek spor sınıfları açmışlar..

Birkaç aylıktan başlayarak henüz yürüyemeyen bebeklerini getiren anneler,çocuklar yanlarında takılırken kendileri gibi diğer annelerle spor yapma imkanı bulabiliyorlar..

Ağlayan,emekleyen,altı değişen veya oyun oynayan bebekler tam bir kreş ortamı oluştururken yanlarında aldığı hamilelik kilolarını vermek için canını dişine takıp spor yapan anneleri izlemek çok zevkli oluyor:)

Sizlerle bu ilginç görüntülerin çok kısa videolarını paylaşıyorum,izleyin bakalım sizlerin de hoşuna gidecek mi?

 

3 yorum..:

Unknown dedi ki...

Harika bayıldım ya müthiş bence annaler ve bebekler cok eğlenceli gözüküyor ve aklınız cocugunuzda kalmıyor yanınızda oluyor :)Kesinlikle bütün dogum yapmıs bayanlar gıtmesı gerek

Saadet dedi ki...

her ülkenin kendine göre özellikleri var gerçekten.. bakıcı olmaması şaşırtıcıymış. Fakat kendilerince en iyi yolu bulmuşa benziyorlar:)

GezginAnne dedi ki...

İngiltere'de de bu tarz spor salonları var. Hatta daha büyük yani 3 yaşa dek olanlar için kreş var. Anne/baba yüzerken veya spor yaparken max 2 saatliğine kreşine bırakıyorsunuz çocuğu.